London Zoo

De zoo werd in 1828 geopend en bedraagt 15 ha met 20166 dieren in 698 soorten en was daarmee een van de oudste dierentuinen in Europa en de grootste in de UK. Tegenwoordig is het een slap aftreksel geworden van weleer. De meeste grote hoefdieren, zoals neushoorns, olifanten en de andere grazers zijn allemaal verhuisd naar een tuin buiten Londen, Whipsnade genaamd. Wat rest is beperkt tot kleine zoogdieren, primaten en retielen.

Hier en daar een giraffe en zebras heeft men rond laten lopen, om nog de indruk te wekken dat her hier om een dierentuin gaat. Het eens zo imposante olifantenhuis heeft men omgebouwd voor enkele primaten, die in kleine kooien verloren raken in de gigantische ruimte.

Als je echt moet, dan kun je er terecht, voor een verplichte eigen bijdrage van L18 pp, vind het nogal fors voor wat ze bieden.

Het is een tuin duidelijk op zijn retour en lang niet meer de imposante zoo van weleer. Inmiddels verdrongen door andere ambitieuze tuinen van de eerste plaats, zoals Chester Zoo.