Safaripark Beekse Bergen

Al heel lang op mijn verlanglijstje, eindelijk was het dan zover, op Prinsjesdag.

Het Safaripark is ruim 120 ha groot en daarmee het grootste park van de Benelux. Zo’n 1250 dieren in 150 soorten bewandelen deze oppervlakte, ruim opgezet met groot respect voor de dieren. Men kan op drie manieren het park ontdekken: de auto, een safaribus en op eigen houtje de wandelsafari. De autosafari gaat over de buitenring, terwijl de wandelswafari over de binnenring gaat. Als je dus beide doet zie je alle dieren van verschillende kanten en hoeken.

Vooral de mensapen chimpansees en gorillas zitten voornamelijk langs de binnenring en dus de wandelsafari.

Verschillende soorten zebras, antilopen, watoesie-runderen, Kafferbuffels en Breedlipneushoorns in behoorlijke groepen zijn goed te bewonderen op beide routes. Cheetahs die de auto tot op 1m benaderen, erg indrukwekkend. Dan het bosgebied met de talloze herten, waaronder de Sikaherten en het Pater Davidshert.

Al met al was het een geslaagde dag, en een gevoel van spijt bekroop mij…..ik had dit veel eerder moeten doen! Beslist een aanrader en zeker voor kinderen. Bij de cheetah zei mijn kleinzoon…wow opa…ik heb de cheetah nog nooit zo dichtbij gezien!

Voor mij staat al vast…ik kom binnenkort zeker weer!

Update okt2020

Wederom een bezoek aan dit fraaie park, ditmaal 3 dagen in een safari tent en wow, wat is dit fraai! 3 dagen de wandelsafari en zo is het nu eenmaal met dieren je ziet ze wel, je ziet ze niet haha maar in 3 dagen zie je ze allemaal:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.