Barcelona

De Zoo van Barcelona is sedert 1888 opgericht en een kleinere tuin met een oppervlakte van 13 ha in het centrum van de stad.

Met zo’n 7500 dieren behoort de tuin tot de middenmoot van de zoos en ‘was jarenlang bekend door zijn witte gorilla “Sneeuwvlokje”.
De enige albino-gorilla welke ooit is gezien en in gevangenschap gehouden werd. Fokresultaten met de albino hebben echter nooit witte nakomelingen opgeleverd.
In 2003 is Sneeuwvlokje overleden ten gevolge van ouderdom en men heeft nu in zijn voormalig onderkomen een tweede group westelijke laaglandgorillas ondergebracht.

De zoo heeft een groot aantal primatensoorten, zoals
Brazzameerkatten,
Witneusmeerkaten,
Roodkruinmeerkatten en de
Dwergmeerkat (Talapoin).

Voorts beschikt het over een grote verzameling hoefdieren, en
van de roofdieren zijn vooral de SriLanka panters bijzonder.

Verder vindt men er Angolaleeuwen, Sumatraanse tijgers en Jagoears.

Jammer is dan weer dat er maar 1 afrikaanse olifant en 1 tapir rondloopt.Bijzonder is de grote verzameling marmosets en nieuw een speciaal verblijf voor de Komodovaranen.

De tuin die destijds furore maakte met zijn aan het oog onttrokken afscheidingen, d.m.v. grachten staat eigenlijk al jaren stil in zijn ontwikkeling en maakt pas op de plaats, maar ja wat wil je op 13ha midden in de stad en geen uitbreidingsmogelijkheden.