Pairi Daiza

55 ha op het voormalige terrein van een oud klooster met zo’n 5000 dieren. Er heerst een enorme bouwkoorts en diverse omvangrijke projecten verrijzen in verschillende thema’s. Japans/Chinesche tuin, Burubudur ect. Recentelijk beschikken zij over een speciaal verblijf voor de Reuzenpanda.

Alhoewel in eerste instantie de aanleg en de gebouwen indrukwekkend zijn, krijgen de thema’s de overhand en maken dat de dieren ondergeschikt worden en dreigt de tuin in feite in een attractiepark vervallen, zoals b.v. Hannover. Er zijn zeker goede dingen, maar daar waar zoveel geld uitgeven wordt aan de thema’s, verdienen b.v. de tijgers wel een betere voorziening.

Ik vraag mij dan ook af, waaar al die bouwkoorts toe gaat leiden? Ofwel ik maak mij ernstig zorgen over de komende periode als men al dat gebouwde moet gaan onderhouden en wat daarvan de kosten zullen worden.

Ok, voorlopig staan ze m.i. aan de top van de Belgische tuinen, maar of zij dat ook blijven met een 90% daling in de inkomsten door al die bouwactiviteiten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.