Mulhouse

De Zoo van Mulhouse is tevens een botanische tuin. Het park werd opgericht in 1868 met een oppervlakte van 4 ha. Tijdens de 2e wereldoorlog werd de tuin gesloten en de dieren verkocht.

Momenteel is de tuin 25 ha groot en heeft 1200 dieren verdeeld over 190 soorten. Het park is schitterend aangelegd en men doolt rond door een bloemen en plantenzee.

Opmerkelijk is de grote collectie primaten die hier hun onderkomen hebben gevonden. Mensapen vindt u hier niet, maar de grote collectie meerkatten, waaronder de Lhoest, Uilenkop, Roloway en Allens moerasmeerkat vindt u hier wel, alsmede de meeste vertegenwoordigers van de marmosets, zoals de zeldzame en zeer weinig getoonde Saguinus bicolor.

En dan loopt er zo maar ineens een Satanssaki tussen (chiropotes satanas)!! en verder zijn er nog diverse soorten kuifgibbons, de noord en de zuid variant.

Ook is er een makakensoort te vinden, die m.i. nergens buiten Indonesie wordt getoond: de Tonkean makaak. In een apart huis heeft men ook een groot aantal lemuren ondergebracht, waaronder: de Mongoz, Roodbuik, Macaco en Witkeel, Kronenmakis en Sifakas.

En nog een bijzonderheid van deze tuin: met zo’n 80% wordt gefokt.

Dikhuiden zult u er niet vinden, maar een groot aantal roofdieren wel: Amurtijgers, Jaguars, Sneeuwluipaarden, Leeuwen en IJsberen.

Dus al met al blijft deze tuin zeker op mijn lijst top 10 van tuinen om nog eens te bezoeken